Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Welk gereedschap heb ik nodig?

schilder amstelveen

Gereedschap voor de zware jongens (en meisjes)

Voor het ‘ouderwetse’ zware werk zijn er diverse hamers en beitels in het online assortiment gereedschap, zoals gewone hamers, houtbeitels, mokers, rubberen hamers, steenbeitels en vuisthamers. De rubberen hamer wordt vaak door stratenmakers gebruikt om de stenen goed aan te duwen. Zelf kun je dit instrument voor dezelfde doeleinden gebruiken in je eigen tuin. De steenbeitel is een langwerpige stalen beitel, die je kunt gebruiken om stukken beton of steen te klieven of verwijderen. De vuisthamer is een zware hamer die tussen een gewone hamer en een moker in zit. Sommige hamers hebben een stalen en andere een houten steel. Dit instrument kun je gebruiken om licht metselwerk te verwijderen of om tijdens sloopwerkzaamheden klappen op de beitel te geven. Daarnaast kun je er prima afrasteringpaaltjes mee in de grond slaan, of terrasdeuren mee plaatsen!

In de categorie zaaggereedschap kun je online een figuurzaag, een handzaag, een kapzaag, een metaalzaag en een schrobzaag verkrijgen. De handzaag is zeer geschikt voor het zagen van houtvloeren, parketvloeren en laminaat. De kapzaag is alleen bedoeld om hout mee te zagen, en wordt meestal gebruikt voor het afkorten van hout. De schrobzaag is een klein instrument met een smal zaagblad en heeft aan het eind een punt. Met deze zaag kun je de bocht om zagen, zelfs langs een muur. Verder kun je er een cirkel mee uitzagen.

Gereedschap voor in het zonnetje

Op het gebied van tuinbenodigdheden zijn er diverse afdekhoezen voor tuinmeubels, tuinkussens en parasols online te vinden. Verder divers tuingereedschap. Zo zijn er handharken om de tuin te egaliseren, het herfstblad van het gras te verwijderen of het afgemaaide gras op te ruimen. Voor het grovere werk zijn er handscheppen, handvorken, heggenscharen, schoffels, snoeizagen, spitvorken, tuinharken, tuinschoppen en tuinspades in het immense online assortiment gereedschap. De handvork is een werktuig dat veelvuldig wordt gebruikt voor het omwoelen en rooien van de tuin en het beluchten van compost. De handschep is ideaal voor het opruimen van bladeren, takken en tuinafval.