Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Wil jij een taxus bestellen?

De taxus is een prachtige plant die eigenlijk in iedere tuin goed tot zijn recht kan komen. Door de mooie groene kleur is deze het hele jaar door een genot om naar te kijken. Je kunt de taxus solitair plaatsen, als een struik, maar je kunt er ook voor kiezen om hem te gebruiken als haagplant. De mogelijkheden zijn dus groot en doordat het een sterke soort is die tegen veel verschillende omstandigheden kan, is hij ook voor jouw tuin zeker geschikt!

Taxus als tuinafscheiding

De meeste mensen die deze plantensoort kopen, doen dit omdat zij hiermee een haag willen maken. Dat is een uitstekende keus, de taxus is hier heel geschikt voor. Het is namelijk een compacte plant, die goed dicht wordt. Je weet dan ook zeker dat je met een taxushaag echt privacy hebt, mensen kunnen er niet zomaar doorheen kijken. Het is bovendien een relatief snel groeiende soort, dus je hoeft niet vele jaren te wachten tot jouw heg eindelijk voldoende hoogte heeft voor de nodige privacy en dat is natuurlijk ook prettig! Uiteraard kun je het proces iets versnellen door meteen grotere planten te kopen. Je betaalt dan iets meer, maar je hebt dus ook sneller een haag op de juiste hoogte. Waarom zou je nu een haag van taxus planten en niet bijvoorbeeld kiezen voor een schutting? Met schuttingen heb je immers meteen de juiste hoogte. Dat is zeker een voordeel, maar schuttingen zien er ook saai uit. Ze voegen bovendien niets toe aan de natuur, sterker nog, voor bijvoorbeeld egels vormen ze een enorme belemmering omdat die er niet onderdoor kunnen komen. Een haag van taxus draagt daarentegen juist bij aan de natuur. Egels kunnen er onderdoor lopen, insecten kunnen zich er in verstoppen en sommige taxusvarianten krijgen besjes, waar vogels van kunnen snoepen. Daar komt nog eens bij dat de wortels van de plant de grond vasthouden en water opnemen.

Rechtstreeks van de kweker

Reden genoeg dus om te kiezen voor de taxus in plaats van voor een schutting of andere tuinafscheiding! Wil jij hier ook mee aan de slag gaan, dan is het natuurlijk even de vraag waar je deze planten nu het beste kunt gaan kopen. De meeste mensen zullen geneigd zijn om naar het dichtstbijzijnde tuincentrum te gaan, maar wij zouden aan willen raden om in plaats daarvan naar Taxusbestellen.nl te gaan. Je kunt hier namelijk rechtstreeks bij de kweker jouw taxus planten bestellen en dat levert je verschillende voordelen op:

  • de tarieven zijn lager, omdat het tuincentrum als tussenpersoon er tussenuit is gehaald
  • je krijgt gegarandeerd een goede kwaliteit, al hun planten zijn namelijk gekeurd
  • de planten staan niet al tijden buiten de grond te wachten tot ze gekocht worden, maar komen rechtstreeks van de kweker

Door al deze punten krijg je dus eigenlijk een betere kwaliteit dan bij het tuincentrum en dat ook nog tegen een lagere prijs. Reden genoeg dus om hiervoor te kiezen! Wil jij een taxus gaan kopen, dan is het dus ook echt aan te raden om dit te doen via Taxusbestellen.nl!