Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Woning laten ontruimen: wat doe je met de inboedel?

deze website

Ga je verhuizen, is er een ontruiming nodig of wil je gewoon van je spullen af? Er blijven vaak veel spullen achter in de oude woning, zeker wanneer je bijvoorbeeld naar een seniorenwoning verhuist. Er zijn verschillende opties voor wat je met je inboedel kunt doen. Het opkopen van de inboedel is een oplossing. Het verhuisbedrijf koopt de inboedel op en dit bedrag wordt verrekend met de kosten van de ontruiming. Lees hier meer over in deze blog. 

Inboedel verkopen

Weet je niet wat je met je inboedel moet doen die je niet meer nodig hebt? Het verkopen van je inboedel is een van de opties. Bij het verkopen van je inboedel heb je ook weer verschillende opties. Je kunt de spullen zelf gaan verkopen. Heb je daar geen zin? Dan zijn er ook andere mogelijkheden.

Inboedel laten ophalen door de kringloop

Wanneer je denkt dat je spullen geen waarde meer hebben kun je ze laten ophalen door de kringloop. In dit geval krijg je geen geld voor je inboedel, maar je hoeft ook niks zelf af te voeren. In dit geval krijgt je inboedel een tweede leven.

Verkopen via veilingwebsites

Vind je het niet erg om zelf aan de slag te gaan? Dan is het een optie om de spullen aan te bieden via een veilingwebsite. In dit geval verkoop je alle spullen apart op een veilingwebsite. Website waarop dit mogelijk is zijn onder andere Marktplaats, Speurders, 2e-hands en Facebook Marketplace.

Verkopen aan een ontruimingsbedrijf

De snelste manier om van je inboedel af te komen is door het te verkopen aan een ontruimingsbedrijf. De opkoper maakt in dit geval je hele woning leeg en je bent ook nog eens gelijk af van je spullen.

Inboedel tijdelijk opslaan

Weet je nog niet wat je gaat doen met je inboedel? Dan is het een optie om het tijdelijk op te slaan bij het ontruimingsbedrijf. Zo kun je er op een later moment nog op terug komen. Wanneer het bijvoorbeeld meubelstukken zijn van een overleden dierbare. Direct na het overlijden weet je nog niet wat je met de spullen aan moet. Op een later moment weet je dit misschien wel. Door de spullen tijdelijk op te laten slaan krijg je wat langer de tijd om na te denken. Ben je op zoek naar een ontruimingsbedrijf in de buurt van Utrecht? Op deze website vind je meer informatie.