Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Zo kies je de perfecte terrasoverkapping

terras met overkapping

Als je een mooie tuin hebt, dan wil je er natuurlijk zo veel mogelijk van genieten. Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om je leefruimte buiten comfortabeler en uitnodigender te maken, tijdens alle seizoenen. Maar met zo veel opties beschikbaar, kan het lastig zijn om de juiste terrasoverkapping te kiezen. In deze blogpost bespreken we de verschillende overwegingen bij het maken van een keuze!

Let op de grootte en vorm van het terras

Bij het kiezen van een terrasoverkapping, is het allereerst belangrijk om de grootte en vorm te overwegen. Terrasoverkappingen zijn er in alle maten, dus er zal er zeker een zijn die aan jouw wensen voldoet! Als je een klein terras hebt, is een overkapping in dakstijl wellicht een geschikte optie. Deze terrasoverkappingen zijn meestal gemaakt van hout of metaal. De overkapping wordt bevestigd aan de muren van het huis om schaduw en bescherming tegen neerslag te bieden. Als je een groot terras hebt, is een vrijstaande overkapping misschien een betere keuze. Vrijstaande overkappingen worden vaak gebruikt om een wat grotere leefruimte te creëren in de tuin.

Kijk naar het type materiaal

Daarnaast is het type materiaal een belangrijk aspect om over na te denken als je op zoek bent naar een geschikte terrasoverkapping. De meeste overkappingen komen in een verscheidenheid van materialen; waaronder hout, aluminium, staal en vinyl. Hout is een populaire keuze, omdat het duurzaam is en kan worden gebeitst of geschilderd zodat het perfect bij het huis past. Steeds vaker wordt er ook voor aluminium gekozen, omdat het zorgt voor een moderne uitstraling en bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Denk aan de stijl van het huis en de achtertuin

Bij het kiezen van een tuinoverkapping is het ook goed om rekening te houden met de stijl van het huis en de achtertuin. Bij een landelijk en traditioneel huis kan een pergola-stijl overkapping een goede keuze zijn. Pergola’s zijn meestal gemaakt van hout of metaal en hebben een gebogen dak. Ze bieden een schaduwrijke plek om te ontspannen of te dineren. Als het huis moderner is, dan kan een aluminium of stalen overkapping een betere keuze zijn. Deze zijn vaak eigentijdser in stijl en kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Overweeg mogelijke extra’s

Zodra je de perfecte maat overkapping hebt gevonden, wordt het tijd om mogelijke extra’s te overwegen. Zo kun je er bij Van van Ee bijvoorbeeld voor kiezen om een verwarming te laten plaatsen in de overkapping. Met deze extra kun je ook in het voor- en najaar comfortabel van deze nieuwe toevoeging aan je huis genieten. Daarnaast kan er ook zonwering en sfeerverlichting toegevoegd worden, om het licht in de ruimte compleet zelf in handen te hebben. Er is dus ontzettend veel mogelijk om een tuinoverkapping tot jouw favoriete plek te maken!