Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Zo komt u van uw stinkende vaatwasser af

Heeft u te maken met een stinkende vaatwasser? Dan kan dat het woon plezier flink verminderen. Luchtjes die blijven hangen zijn immers zeer vervelend. Misschien denkt u dat er iets kapot is aan de machine. Witgoed reparatie kan dan nodig zijn. Het Kan echter ook zo zijn dat met enkele simpele ingrepen de vieze lucht is weg te nemen. Zo kan bijvoorbeeld goed schoonmaken een belangrijke rol spelen. Kijk goed of alle resten goed uit de machine gespoeld worden. Als de vaat schoon is, maar de vaatwasser niet, dan is het probleem eigenlijk niet opgelost natuurlijk. Kijk daarbij vooral naar de filters, rubbers en sproeiarmen, maar neem wel de hele machine onder de loep.

Het gebruik van witte azijn

Wanneer het schoonmaken is afgrond, dan is het goed om nog een extra stap te zetten. Een koffiekopje met witte azijn in de vaatwasser zetten bijvoorbeeld. Hoewel de azijn zelf ook stinkt, is het wel zo dat dit middel de geurtjes laat verdwijnen. Het is slim om de machine nu een volledig programma te laten draaien, maar dan zonder vaat, alleen met het kopje azijn. Na het programma laat u de machine even doorluchten. Waarna alle geurtjes verdwenen zullen zijn. Pas op, dit werkt alleen als u eerst de vaatwasser schoonmaakt.

Einde aan kalk en vet

Wanneer u alles goed hebt schoongemaakt en u hebt azijn gebruikt, dan kan het zijn dat de geurtjes al weg zijn. In sommige gevallen zal nog iets extra’s nodig zijn. De moeilijk bereikbare plekken blijven misschien vies. Dan kan het slim zijn om een ontvetter en een ontkalker te gebruiken. Dit zijn middelen die je gewoon in de machine kan doen en kan laten meedraaien wanneer je de vaat doet. Vaak is meer dan een keer per maand niet nodig. Op die manier krijgen vet en kalk geen kans meer en is te zorgen dat ook op die wijze alles wat kan gaan stinken gemakkelijk weggenomen wordt.