Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Zo trek je de aandacht met jouw tuindecoratie

Je hoeft geen fortuin uit te geven aan tuindecoraties om de tuin op te laten vallen. Creatieve, spaarzame en eenvoudige manieren kunnen je tuin een instant make-over geven die zeker indruk zullen maken. Maar hoe kun je jouw tuin zo samenstellen dat het er geweldig uitziet en in het oog springt? Nou, er zijn veel manieren om je buitenruimte meer decoratief en aantrekkelijker te maken zonder veel geld uit te hoeven geven. Deze snelle en eenvoudige ideeën zullen jouw achtertuin gegarandeerd nieuw leven inblazen!

Voeg kleur toe met groen

Groene planten zijn een prachtige manier om kleur aan de tuin toe te voegen. Denk aan kleuren die goed passen bij je huis of schutting, en je kunt bijna niet fout gaan. Levendige bloeiende planten zoals tulpen, narcissen en hyacinten kunnen ook een goede keuze zijn. Als je iets wilt dat groen blijft, overweeg dan heesters en kleine bomen. Als je de ruimte hebt, kunt u overwegen een fruitboom te planten. Je kunt het fruit jarenlang oogsten en eten, en je krijgt prachtige bloesems in het voorjaar. Als je een kleinere tuin hebt of gewoon wat kleur wilt toevoegen, kun je overwegen een bloemperk aan te leggen. Bloemperken zijn een geweldige manier om kleur toe te voegen en helpen ook om de grond te verbeteren.

Versier met bloemen

Bloemen zijn een geweldige manier om de buitenruimte te versieren. Ze kunnen in potten op het terras worden gezet, of in bloemperken in de tuin. Bloemen kunnen worden gebruikt in boeketten, in huis of op een tafel in de tuin. Je kunt ook bloemkronen maken of bloemen in flessen doen. Bloemen zijn een zeer goedkope manier om de tuin te versieren, en je kunt ze, mits je de juiste kiest, het hele jaar door gebruiken. Als je niet zulke groene vingers hebt, kun je er ook voor kiezen om een tuinschilderij of tuindoek met bloemen aan te schaffen op https://www.pb-collection.nl/. Zo kun je genieten van de mooiste bloemen, zonder hier onderhoud aan te hoeven plegen! 

DIY decoraties

Als je een plank hout over hebt, kun je een decoratief bord voor in de tuin maken. Verf het hout in een kleur die bij je tuin past en schilder er een boodschap of citaat op. Je kunt ook een kruidentuin of een moestuin in een houten kist maken. Je kunt houten planken beschilderen of oude houten lepels, vorken of ander keukengerei gebruiken om decoratieve stukken voor je tuin te maken. Daarnaast kun je ook oude houten pallets gebruiken om rustieke banken of andere houten meubels te maken. Krukjes, tafels en andere tuindecoraties maken van houten stukken, lepels, vorken, zijn allerlei ideeën over wat je met hout kunt doen. 

 

Mix & match met meubels

Het gebruik van meubels die niet bij elkaar passen is een geweldige manier om een unieke uitstraling in je tuin te creëren. Als je een oude tafel en stoelen hebt, verf ze dan in een felle kleur om een beetje kleur aan je tuin toe te voegen. Je kunt ook goedkope meubels kopen in een discountwinkel en die verven. Om het af te maken kun je kussens gebruiken om je meubels te versieren. Gebruik hierbij knipsels van stof of hout, of gebruik tijdschriften om patronen te maken. Zo kun jij even al je creativiteit de vrije loop laten!