Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

De mogelijkheden van mozaïek als muurbekleding

De mogelijkheden van mozaïek als muurbekleding

3 manieren om uw muur te bekleden met mozaïek

Mozaïek, u heeft er vast al wel eens van gehoord. Mozaïek is een kunstvorm waarbij een grote afbeelding uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes wordt vervaardigd die u vervolgens als vloer- of muurbekleding kunt gebruiken. Ze maken van uw vloer of muur een levendig geheel. Zou u graag mozaïek als muurbekleding willen? Weet dan dat er enorm veel mogelijkheden zijn. In dit blog geven we u daarom alvast 3 manieren om uw muur te bekleden met mozaïek.

Hexagon mozaïek

Een mogelijke manier om uw muur te bekleden met mozaïek, is door te kiezen voor hexagon mozaïek. Een hexagon tegel is zeshoekig. Deze vorm is afgeleid van de honingraat. In een bijenkast zijn namelijk dezelfde zeshoekige cellen te zien. Hierdoor hebben hexagon mozaïek tegels een natuurlijk ogend uiterlijk en zorgen ze voor een dynamisch effect.

Sunset Brown mozaïek

U kunt ook kiezen voor Sunset Brown mozaïek. Door het speelse effect van de Sunset Brown mozaïek voegt u op een leuke manier meer sfeer toe aan een ruimte. Zo laat een lichte voeg met donkere steentjes het mozaïek echt spreken, net als een donkere voeg met lichte steentjes. Sunset Brown mozaïek als muurbekleding zorgt voor een natuurlijk effect.

Regular mozaïek

Tot slot is er ook nog Regular mozaïek. Deze past in iedere ruimte en bij ieder interieur. De mozaïek is gemaakt van marmer. Hierdoor zorgt u voor een luxe, chique uitstraling. En omdat marmer een natuursteen is, heeft u ook direct een unieke muurbekleding in huis.

Voor welke kiest u?

Er is dus genoeg te kiezen op het gebied van mozaïek als muurbekleding. Voor welke optie kiest u? Als u twijfelt welke muurbekleding het mooist staat bij uw woning, raden we u aan om u te laten informeren door een interieurspecialist. Lees ook: Welk laminaat past het beste bij uw interieur in Ridderkerk?