Inspiratie Wonen

Voor de leukste ideeën

Welk laminaat past het beste bij jouw interieur in Ridderkerk?

Welk laminaat past het beste bij jouw interieur in Ridderkerk?
De vloer van je huis in Ridderkerk bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je interieur. Veel mensen kiezen dan ook voor laminaat. Dit is betaalbaar, eenvoudig zelf te leggen en gemakkelijk in onderhoud. Verder zijn er ontzettend veel soorten laminaat verkrijgbaar. Welke moet je kiezen? In dit artikel zullen we verschillende soorten laminaat bespreken die passen bij verschillende interieurstijlen.

Handige producteigenschappen

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Eén van de populairste opties is PVC-laminaat. Deze variant is ideaal voor huizen in Ridderkerk vanwege de stabiliteit en omdat het goed samengaat met vloerverwarming. De eigenschappen van PVC-laminaat maken het makkelijk in het onderhoud, geluiddempend en waterbestendig. Dit maakt laminaat in Ridderkerk de ideale keuze als je jonge kinderen of huisdieren in huis hebt.

Veel keuze in prints

Naast de eigenschappen van het laminaat, is het uiterlijk ook een belangrijk aspect. Wat spreekt jou aan? Een houtlook, natuursteen look of een betonlook? Zo kan een houtlook-print perfect werken in combinatie met een landelijke inrichting. Ga je toch voor een moderne look? Dan is een betonlook eerder geschikt voor jou.

Planken, brede planken of tegels

Je hebt ook nog eens de keuze tussen laminaat planken, brede planken of tegels. Zo geven laminaatplanken een rustieke uitstraling die goed past bij een landelijke stijl. Brede planken van laminaat geven daarentegen een moderne uitstraling die ideaal is voor de meer strakke interieurs. Tot slot zijn laminaattegels een ideale optie om de uitstraling van een tegelvloer te imiteren, maar dan voor een betaalbare prijs.

Verschillende legmethodes

Ook de manier waarop je het laminaat laat leggen is van belang. Zo kun je het recht laten leggen of in een visgraatpatroon. Een visgraatpatroon zorgt voor een classy, tijdloze uitstraling en een verfijnde afwerking. Het is dan ook geschikt voor beide interieurstijlen: landelijk en modern. Een rechte legging wordt eerder gekozen voor een moderne inrichting.

Welke laminaatvloer past bij jouw huis in Ridderkerk?

Laminaat is enorm veelzijdig en je weet nu wat de opties zijn. Met de juiste keuze kun jij de vloer in huis daarom helemaal laten aansluiten op jouw interieurstijl. Welke soort laminaat is de perfecte vloer voor jouw huis in Ridderkerk?